Είναι ένας ιστότοπος με περιεχόμενο πληροφοριακό,πολιτιστικό,λαογραφικό,ιστορικό και ότι άλλο συνεπάγεται,αποκλειστικά για την ανάδειξη αυτού του τόσο αγαπημένου τόπου του Άνω Βοΐου του Χωριού μας το ΠΟΛΥΚΑΣΤΑΝΟ.
Για να μαθαίνουμε και προπαντός να μην ξεχάσουμε πότε!!!!!!

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΑΝΟ ΚΟΖΑΝΗ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΑΝΟ ΚΟΖΑΝΗ 
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΑΝΟΥ  
Ο Αγροτικός Δασικός Συνεταιρισμός Πολυκάστανου , βρίσκεται στο ομώνυμο ορεινό χωριό του Νομού Κοζάνης . Πρόκειται για ένα χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μ. στις πλαγιές του όρους Βόιο και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του Νομού Κοζάνης . 
Ο Συνεταιρισμός με τη ισότιμη και αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων – μελών του , συμβάλλει στην οικονομική , κοινωνική και πολιτιστική τους ανάπτυξη και προαγωγή , μέσω μιας συνεταιριστικής οργάνωσης , η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της παραγωγής , μεταποίησης , διάθεσης και εμπορίας δασικών προϊόντων . 
Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων , ο Συνεταιρισμός αναπτύσσει τις εξής δραστηριότητες : αναλαμβάνει την εκμετάλλευση όλων των δασών και δασικών εκτάσεων που ανήκουν στο δημόσιο , σε δήμους , μονές και ιδιώτες και οργανώνει τη διάθεση και εμπορία των παραγόμενων δασικών προϊόντων . 
Επιπλέον δραστηριότητες του Συνεταιρισμού είναι : υλοτομία , διαμόρφωση των πρωτογενών δασικών προϊόντων (ξυλεία , καυσόξυλα) , εκτέλεση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων , αναδασώσεις κ.α. 
Όλες οι παραπάνω εργασίες συμβάλλουν στη φυσική αναγέννηση των δασών μας , με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος , πάντα με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΛΙΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Πηγή:greekonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: